Informatie

Rijschool Sameh is actief in Venray, Venlo, Horst en omstreken.

Over Rijschool Sameh

Rijles 
De praktijklessen worden gegeven in blokken van 60, 90 of 120 minuten. Je wordt thuis opgehaald en ook weer afgezet. Dit hoeft natuurlijk niet altijd het thuisadres te zijn, wij komen naar het adres dat door jou wordt opgegeven. 

 
Praktijk Examen 
Voor het behalen van het felbegeerde rijbewijs moet je tijdens het praktijkexamen aan de examinator laten zien dat jij een verantwoorde en besluitvaardige bestuurder bent. 
Je kunt jouw praktijkexamen aanvragen op de rijschool. Hiervoor moet je ons machtigen middels jouw DigiD op mijn.cbr.nl. Vervolgens moet je een aanvraagkaart en de Eigen Verklaring invullen. De Eigen Verklaring is een gezondheidsverklaring voor het CBR. Het praktijkexamen wordt in overleg met jou en jouw instructeur gepland. De datum en alle andere informatie ontvang je altijd per e-mail. 
 
Het praktijkexamen wordt afgenomen vanaf het CBR te Venlo. Let op dat je tijdens jouw praktijkexamen een geldig legitimatiebewijs moet kunnen aantonen en in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat. De examinator rijdt met jou een examenroute van maximaal 55 minuten in de regio Venlo. Hierbij kan alles wat jij geleerd hebt, zoals clusteropdrachten en bijzondere verrichtingen, aan bod komen 
Aan het einde van je opleiding ga je een examen afleggen in Venlo/Blerick. 
 
Tijdens dit examen wordt er van je verwacht dat je veilig en zelfstandig kunt autorijden. Dit wordt gedaan deels door aanwijzingen van de examinator en ook een opdracht. 
Indien je geen TTT hebt gedaan of hiervoor onvoldoende hebt gescoord zul je ook nog de bijzondere verrichtingen moeten uitvoeren.. 
 
Tussen Tijdse Toets (TTT) 
Voor het praktijkexamen is er ook een mogelijkheid om eerst een Tussen Tijdse Toets (TTT) af te leggen. Voor deze toets moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat en de eerste drie modules inclusief de bijzondere verrichtingen behandeld hebben. Als je slaagt voor de Tussen Tijdse Toets, krijg je vrijstelling van de bijzondere verrichtingen tijdens jouw praktijkexamen. Nog een voordeel is misschien nog wel dat je de hele spanning van het praktijkexamen al een keer meegemaakt hebt. 
 
Voor leerlingen met faalangst biedt het CBR ook specifieke faalangstexamens aan. De examinator is hiervoor speciaal opgeleid. Tijdens dit examen krijg je meer tijd en heb je de mogelijkheid om time outs te nemen.  
 
Theorie Examen 
Voor het rijbewijs B moet je een theoriecertificaat behalen. Om het examen voor de theorie te reserveren kun je terecht op de website van het CBR: www.cbr.nl. Voor het inloggen op de site heb je je DigiD nodig.  
 
Je rijschool machtigen met je Digid 
Je moet ons toestemming geven om je rijexamen aan te vragen. Dit doe je door ons te machtigen. Het machtigen kan je doen via mijn.cbr.nl 
 
DigiD 
Met je persoonlijke DigiD identificeer je je op website van de overheid. Zo weten overheidsinstellingen zoals het CBR dat ze echt met jou te maken hebben. Heb je nog geen DigiD account dan kan je dat aanvragen via de website van DigiD. De aanvraag duurt 5 werkdagen. Voordat we het praktijkexamen of een TTT (tussentijdse toets) kunnen aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dit wordt gedaan door een machtiging via DigiD.Hierdoor word er direct een email verstuurd wanneer wij een toets of examen voor je hebben gereserveerd 
 
Ik heb nog geen DigiD. 
indien je nog geen DigiD hebt vraag je eerst een DigiD code aan via www.digid.nl. 
 
Voorbereiding op je theorie examen 
Het vernieuwde theorie examen voor de auto bestaat uit twee delen. Allereerst krijg je 25 vragen over gevaarherkenning waarbij je wordt gevraagd wat jij zou doen bij de getoonde verkeerssituaties: remmen, gas loslaten of niets. Het tweede deel bevat 40 vragen waarvan 30 over de verkeersregels en 10 over verkeersinzicht. Dit zijn ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je een getal in moet vullen. Om te slagen moet je minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning goed hebben. En, je moet 35 van de 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed hebben. Het examen duurt 45 minuten. Binnen een kwartier daarna krijg je de uitslag. 
 
Herexamen aanvragen 
Een herexamen reserveren gebeurt op dezelfde manier als het inplannen van je eerste rijexamen.   
 
Faal- en Rijangst 
In het verkeer kunnen verschillende soorten angsten tot uiting komen. 
Hierbij moet gedacht worden aan rijangst, verkeersfobie of een verkeerstrauma. Vaak zullen hierbij ook lichamelijke reacties zoals onder andere trillen, transpireren, verkrampingen en dergelijke optreden. Jouw instructeur zal jou hierin zo goed mogelijk ondersteunen en heeft hier ruime ervaring in.

Onze lesregio

Autorijschool Sameh biedt rijles in de regio van Venray, Venlo en Horst. Uiteraard kun je ook opgehaald worden in de dorpen in en rondom deze regio’s.

Goede begeleiding

De instructeur voldoet aan de gestelde eisen en wordt regelmatig bijgeschoold. De instructeur moet verplicht cursussen volgen, de daarbij behorende toetsen maken en deze met goed gevolg afleggen. Hierdoor wordt de kwaliteit van onze rijlessen gewaarborgd.

Spoedopleiding

Wil je versneld jouw rijbewijs behalen? In overleg kunnen we een verkort traject samenstellen, zodat jij in korte tijd jouw rijbewijs behaalt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Proefles aanvragen